08-02-2019

Gasmeterlaan Gent

DENC!-STUDIO heeft de ontwerpwedstrijd gewonnen voor een woonproject met tien appartementen in de Gasmeterlaan in Gent. In de linkerbeuk vinden worden vijf identieke eenheden (type 2/3) boven elkaar geschakeld, vanuit bouwkundig akoestisch en financieel oogpunt kostenefficiënt. De doorzontypologie schenkt vooraan zichten op het water, achteraan op de binnentuin. In de rechterbeuk vinden we types 1/2 en 3/4. 

“Door de plaatselijke terugsprong van de voorgevel, wordt de grootschaligheid van het gebouw gebroken en sluit het gebouw op een kwalitatieve wijze aan op het aanpalende gebouw aan de linkerzijde. De architectuur is sober en de kleurstelling is passend. De volumewerking van de terugsprong, de uitkragende terrassen, het terugliggend metselwerk, de metaalstructuur en de materialisatie bieden eigenheid aan het gebouw”, aldus het juryrapport van de Stad Gent.

  • Architect : DENC!-STUDIO

  Meer artikels: Projecten om naar uit te kijken
NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van het reilen en zeilen in de bouwsector?

  INSCHRIJVEN