28-02-2019

Oersterke gipsplaat

Een extra kamer creëren? De zolder afwerken? Enkele leefruimtes renoveren of meteen het volledige pand opknappen? Vertrouw dan op de veelzijdige krachtpatser Habito® van Gyproc®. De gipsplaat is tot vijf keer sterker dan alternatieve producten en combineert stootbestendigheid en prima isolerende kwaliteiten met een groot plaatsingsgemak.

Zware voorwerpen bevestigen aan de wand? Geen probleem met Habito®. De gipsplaat is vijf keer sterker dan traditionele bouwmaterialen. Daardoor kan je in een Habito®-wand zware voorwerpen zoals gordijnrails, een flatscreen tv, schilderijen, boekenplanken, kastjes,... gewoon schroeven. Makkelijk en snel zonder boren, pluggen en stof te maken. Het enige wat je nodig hebt, is een schroevendraaier en een spaanplaatschroef (5mm diameter).

De gipsplaat is bovendien inbraakwerend en draagt bij aan de schrankweerstand in houtskeletbouw.

 

Vermindering geluidsoverlast

Habito® geniet uitstekende geluidsisolerende kwaliteiten. De combinatie met Gyproc® Metal Stud®-profielen en minerale wol zorgt voor een extra geluiddempende factor. Het resultaat? Minder geluidsoverlast in aanpalende ruimtes en dus ook minder stress en ergernis.

 

Stootbestendig

Habito® kan tegen een serieuze stoot. Het product is stootbestendiger dan gewone gipskartonplaten en tot 50% beter bestand tegen schade dan pleisterwerk. Stoten en schrammen van stoelleuningen, fietsen, stofzuigers of speelgoed hebben geen impact op Habito®. Ideaal voor ruimtes die intensief gebruikt worden.

 

Inbraakwerend

Steeds vaker bestaan wanden uit lichte constructies omwille van bouwtechnische, brandtechnische en akoestische eisen. Met een dubbele Habito® -beplating en een geschikte stijlafstand is een Europees geattesteerde opbouw RC2 en RC3 mogelijk. De Habito®-wand zorgt zo zelf voor de inbraakwerendheid. Je hoeft dus géén rekening te houden met extra voorzieningen zoals bijvoorbeeld staalplaten.

 

Eenvoudige plaatsing

Habito® is even snel en makkelijk te plaatsen én af te werken als gewone Gyproc®-platen. In vergelijking met andere bouwmaterialen is een wand plaatsen met Habito® zeer eenvoudig. Het gebeurt droog en zonder stof, waardoor de ruimte waarin Habito® geplaatst werd onmiddellijk verder afgewerkt kan worden en meteen gebruiksklaar is.


  Meer artikels: Productinfo
INFO

Wens je meer informatie over dit product van Gyproc

NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van het reilen en zeilen in de bouwsector?

  INSCHRIJVEN